تبلیغات
بهداشت تخصصی و سلامت

بهداشت تخصصی و سلامت
بهداشت،درمان،سلامتی 
قالب وبلاگ
نویسندگان
نظر سنجی
در مورد کدام مشکل بهداشت میخواهید اطلاعات داشته باشید (در صورتیکه پاسخ سایر است در بخش تماس با ما پیام خود را بگذارید)






خرما

 

            نخل خرما درختی است تنومند و به ارتفاع 10 تا 20 متر و مقاوم به گرما و خشکی. خرما از نظر تغذیه در بین محصولات کشاورزی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، این محصول بیشتر در اب وهوای گرم و خشک رشد می کند. در شهرستان جیرفت به لحاظ آب و هوای مناسب و شرایط محیطی خرما به خوبی رشد می کند به طوری که نیمی از محصولات کشاورزی مناطق گرمسیر شهرستان را به خود اختصاص داده است. انواع متعددی خرما در جهان وجود دارد که آنها عبارت است از مضافتی، مورداسینگ، کلوته، گاردیال، خنیزی، شکری، آبی، فرض.

            مهمترین ویتامین های موجود در خرمای رسیده:

ویتامین E ,B ,A ,D

            املاح موجود در خرما:

مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم، آهن و مقدار کمی ار سایر املاح دارد.

            گفتار پیامبر(ص) در مورد فوایدخرما:

پیامبر بزرگوار اسلام فرمودند: خرما خستگی را رفع می کند و آدمی را سیر می کند و 72 در از شفا را بر روی آدمی می گشاید.خوردن خرما باعث می شود که انسان تلاش و فعالیت بی وقفه داشته باشد و از طرفی دیگر به دلیل داستن پتاسیم کافی اکسیژن رسانی به مغز را تأمین کند وسبب آمادگی فکر شود.

            خرما امروزه سرمایه ای مفید  برای پیشگیری از بیماری هایی مثل بیماریس های قلبی و عروقی، مغزی و سرطان ها می باشد: مصرف خر از نظر شرعی قابل تأکید است. در جایی دگر رسول اکرم می فرمایند: به زنان خود بعد از زایمان خرما بخورانید. این مسله نیز از نظر علمی مهم و با ارزشی دارد، چرا که:

-          خوردن خرما شیر مادر را زیاد می کند

-          ازسوء تغذیه کودکان جلو گیری می کند

-          اهن مورد نیاز بدن را تأمین می کند

 

بسیاری از بیماری های زیر را می توان با خوردن خرما پیشگیری و کنترل کرد:

-          بیماری M.S

-          درمان سنگ خای مثانه

-          اسهال

-          التیام زخم بد خیم

-          تقویت نیروی جنسی

-          اختلالات دوران بارداری

-          تردی و زود شکنی استخات کودکان

-          درمان برونشیت

-          سوءتغذیه و اختلال جذب و دفع غذا

 

لیمو

 

            در تمامی مواردی که اختلال هاضمه از قبیل دل به هم خوردگی و نفخ شکم بوجود می آید، معالجه با لیمو تجویز شده است. در این مورد دو لیمو را با پوست و هسته برش بزنید و آن را در یک لیتر آب داغ، یک یا دو ساعت خیس کنید، بعد آنرا بفشارید و آب فشرده آن را با قند و یا شکر شیرین کرده، هر روز با یک لیوان بنوشید.

 

گلاب

 

            معرفترین عرقیات گلاب است. به گزارش ایسنا، گلاب ضد صفرا و مقوی معده و بهترین پاک کننده پوست است. خوردن گلاب سرد بدن را تقویت و حرارت آن را خاموش می کند. نوشیدن و بوییدن گلاب جهت سردرد خصوصاٌ سردردی که در اثر استنشاق هوای کثیف و شنیدن جار و جنجال ایجاد می شود مفید است. گلاب نیمه گرم برای خونریزی از سینه مفید است و نرم کننده گلو می باشد. در درمان معده، روده و دل پیچه نیز مفید بوده و بهترین دارو برای گرما زدگی همراه با یخ است. گلاب از نظر خواص گرم بوده و برای تقویت اعصاب و قلب بسیار سود مند است. از گلاب به عنوان معطر کننده انواع شیرنی و حلوا استفاده می شود. با این مایع خوشبو می توان شربت گوارایی به دست آورد که ریه را تقویت می کند.

 

آلو

 

            طبیعت آن، نوع شیرین میوه آلو طبیعتی سرد و نوع ترش آن بیشتر طبیعت سرد دارد. ترکیب شیمیایی:

آب- آهن- هیدرات کربن- قند- کلسیم- سدیم- منگنز- پروتئین- نیاسین- منیزیوم- فسفر- کارتن- مواد چربی- موادازته- آرابینوز- رایبوفلاوین- پتاسیم- ساکاروز-مالیک اسید- سیتریک اسید و  سالسیلیک اسید.

ویتامین های موجود در آن عبارتتند از: A-B-C

 

خواص درمانی

1-      مدر،خنک و کاهش دهنده اشتها و دافع صفرا می باشد. برای تقویت بدن در موارد ضعف های عمومی مفید است. مسمومیت های غذایی و تصلب شرائین و نقرس و روماتیسیم را درمان می کند. برای قطع ترشحات سفید رنگ مهبل تجویز می شود و قاعدگی زنان را تنظیم می کند.

2-      خوردن آلوی تازه در ناشتا،یبوست های مزمن را درمان می کند.

3-      خوردن آلو قبل از غذای روزانه، سر درد شدید، شذت صفرا و استفراغ سفرایی و تشنگی و حرارت دل و خارش بدن را فرو می نشاند و آشفتگی ناشی از صفرا آرام می شود.

4-      آنرا خوب در آب نیه گرم خیس کنید و در تنظیف بپیچید و به دهان برفک زده اطفال بمالید. این عمل سبب بهبود خواهد شد.

5-      برای جلوگیری از استفراغ، آلو تازه را له کنید و بر شکم ضماد کنید.

6-      برای درمان خارش بدن و جوشهای خارش دار، آن را در سرکه خیس نمایید و بر بدن ضماد کنید.

 

کندر و خصوصیات آن

 

      از نته درختان براثر ایجاد شکاف، شیره سفید رنگی خارج می شود که به سهولت به صورت قطرات کوچک می بندد و یا در پای درخت ریخته می شود، این شیره، کندر یا اولیبان نام دارد. در زبان ترکی «چی چی گه » نامیده می شود.کندر به صورت رنگ قرمز یا زرد تیره و زرد مایل به سفید و شکننده در بازار موجود است. طعم اولیبان، معطر و کمی تلخ است.

 

موارد مصرف:

 کندر به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی و معطر کننده همراه با اسپند مصرف سنتی فراوانی دارد. در طب سنتی، در درمان انواع متعددی از حالات مرضی مانند: درد، تورم، آسیب استخوانی، بیماری های روماتیسمی و عصبی، اختلالات مجاری ادرار، بیماری های پوستی، آمنوره، دیسمینوره، بیماری های انگلی و کرمی, یرقان ، اسهال، اسهال خونی، سوءهاضمه، هموروئید، و زخم نوک پستان استفاده می شود.

 

خواص درمانی:

1-      اویبان اثر آرام بخشی دارد.

2-      اولیبان سطح کلسترول و تری گلیسرید خون را به طرز معنی داری کاهش می دهد.

3-      خاصیت ضد سرطان و ضد تومور دارد.

4-      عصاره آن علائم آسم را کاهش می دهد.

5-      کندر،قلب، معده، و قوای هاضمه را تقویت کرده، بلغم را دفع و از اسهال و استفراغ نیز جلو گیری می کند.همچنین سستی اعضاء بدن را رفع نموده، قوای درک و حافظه را تقویت می کند.  مداومت در جویدن کندر علاوه بر تقویت حافظه به رفع سردرد نیز کمک می کند. 10 گرم کندر را به خوبی بکوبید و با عسل مخلوط کرده و صبح ها میل کنید. این معجون برای تقویت حافظه بسیار مفید است.

 

کنجد

     

      روغنی که از کنجد گرفته می شود طعم آن شیرین است و در پختن غذا و شیرینی به کار می رود. دانه کنجد دارای مواد معدنی مانند: مس، منیزیوم، کلسیم، الومینیوم، کروم، کلرو سدیم، سیلسیس، آهن، فسفر نیکل،

           

.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

از خوانندگان خواهشمندیم كه با نظرات خود ما را یاری فرمایند

بـــا تـشـــکر مــدیـــریت وبلاگ
www.yeldez198@yahoo.com
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

كد ماوس



.


CheckBrowser()Online User

برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


کد گالری

//////////////////////////////////// //////////////////////////////////// !-- Begin Translator Code --> مترجم وبلاگ rotbe sanj /////////
بک لینک طراحی سایت